Kiss T. Anna

Personal Branding Consultant, Author, Journalist

Member of the International Federation of Journalists

A szerző bemutatkozása

„Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek…” – Karinthy Frigyes híres sora nekem mantrám is lehetne, olyan sokszor jutott eszembe életem során. És mégis, olyan kevésszer mondtam ki azt, amit gondolok, ami fáj, amit inkább felejtenék. Látszólag szép pályát futottam be, mégis: én úgy emlékszem, nem volt könnyű életem. A pécsi, három gyerekes család nagylányának mi más is lehetett volna a sorsa, mint ami abban a világban minden lányé: szakma, férjhezmenetel, gyerekek, unokák és az eltávozás. Csodaszép életút, én mégis sokkal többet, mást akartam. A szüleim a közérteladói pályát szánták nekem, én azonban már 5 éves koromtól tudtam, hogy külpolitikai újságíró leszek a Magyar Rádiónál. És gyakoroltam is bőszen a mikrofonszerű kis fadarabbal, amint minden élőlényt, aki szembe jött velem, meginterjúvoltam, akárhány lába is legyen. Még nem voltam 25 éves, alig végeztem el az iskoláimat, s elértem az életcélomat. Aztán újabbat tűztem ki magam elé, majd még újabbakat. Több évtized sem volt hozzá elég, hogy belefáradjak ebbe. Mindig új célok felé indulok, új utakon, amelyeket csak én ismerek. Vagy még én sem. 

Életem mélypontjain azonban mindig mesterségem régi-régi eszközeihez nyúltam: elővettem a papírt és a ceruzát, s írtam. A mai napig kézzel írom még a könyveimet is. Mire befejeztem egy-egy cikket, könyvet, a mélypontok emelkedőkké váltak, s én mindig visszataláltam igazi önmagamhoz: az elszánt, a kitartó, a harcos lányhoz, aki soha nem adja meg magát, akinek mindig van egy-egy jó szava az elesettek felé, s aki önzetlenül segít még akkor is, amikor tudja jól, végül megbántják, becsapják, a földbe döngölik. Garai Gábor: Bizalom című versét akár rólam is mintázhatta volna a költő. S nem bánom, hogy ilyen vagyok. Én hiszem, hogy élni csak így érdemes: szabadon, függetlenül, vállalva az életet. 

A szerző legújabb könyve, a mai napig keresett, ÉNMÁRKA - Hogyan ne legyél százas?! című könyv folytatása a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon jelenik meg, 2022. szeptember végén.

A szerző legújabb, Szeress belém! - Szerelmi taktikák férfiaknak és nőknek című könyve 2022. október 20-án jelenik meg, Budapesten.

ARS POETICA

„Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek. Két kis lépéssel nem jutunk át a szakadékon.”

(David Lloyd George)

A szerző megjelent könyvei

ÉNMÁRKA - Hogyan ne legyél százas?!

(Budapest, 2017.)
A könyv célcsoportja a közép- és a felső vezetők, a multi világ és a kkv-k döntéshozói, akik számára nem világos az énmárka fogalma, vagy éppen averzióik vannak a fogalommal kapcsolatban.

Tíz a századikon.
A Google.

(Budapest, 2018.)
"A Google cég két évtizedes múltra tekinthet vissza. Ilyen sokáig élen maradni csak az képes, aki úgy tud megváltozni, hogy közben ugyanaz marad. A Google, illetve az egész Alphabet csoport ma ugyanolyan kreatív, innovatív és izgalmas, ugyanolyan remek esettanulmány alany, mint húsz évvel ezelőtt. ( ... )"

(Ajánlás, Bögel György, a Central European University tanára.)

Szeress belém!

(Budapest, 2016.)
Párkapcsolati kommunikációs kézikönyv azoknak a felnőtt embereknek, akik hiszik: a szerelemért csakúgy meg kell dolgoznia két embernek, mint minden másért az életben. A könyv azoknak is szól, akik hiszik, hogy a szerelem, a vonzódás, a vágy nem a véletlen dolga két ember között. Nagyon is lehet irányítani Ámor nyilát!

RÓLA SZÓL

Tartalomhoz a forma, cikk a Forbes magazin 2017. október havi számából

“Tartalomhoz a forma

4500 követő, 20 millió oldalletöltés az egyik közösségi oldalon – Kiss T. Anna nevét ma már nemzetközi környezetben is ismerik. Hogyan csinálja? Aki figyelmesen olvassa az újságíró-menedzser legújabb, Énmárka című könyvét, megtudhatja.

Emlékeznek a Büszkeség és balítéletben a jelenetre, amiben Catherine de Bourgh azon mereng, micsoda zongoraművész válhatott volna belőle? „Ha tanultam volna. És ha igazán akartam volna” – mentegetőzik.

Mi meg mosolygunk. Mert kitűnni akarni is, merni is kell. „Az emberek nem szeretik elismerni, hogy mások valamiben jobbak náluk. Márpedig csak akkor leszel brand, ha kiemelkedsz a többi ember közül” – állítja Kiss T. Anna.

A Klub Rádió interjú Kiss T. Annával az ÉNMÁRKA - Hogyan ne legyél százas?! című könyvéről

A Klub Rádió beszélgetése Kiss T. Annával írói munkájáról, a 2018. 12. 29-i élő adás felvétele

Pataki Andrea interjúja Kiss T. Annával a Kontaktika blogon

A Szeress belém! című könyv megjelentetése üzlet, ez nyilvánvaló. Ezért különösen érdekes, ha egy marketing oldal érdeklődik a kulisszatitkokról. Mert így módom van beszélni a könyvkiadás üzleti körülményeiről. Ugyanis a helyzet az, hogy ha ezek nem megfelelően kidolgozottak, akkor a legszebb, legokosabb gondolatból sem lesz könyv, amit a vásárlók megvásárolnak. Sőt, tudomást sem szereznek róla,hogy létezik. Erről a témáról beszélgetett velem Pataki Andrea, marketing szakember a Kontaktia blogon.

Kálmán Eszter, asztrológus interjúja Kiss T. Annával. A szöveg eredetileg a “Csillagok útján” című Facebook oldalon jelent meg, 2016. 02. 13-án.

De furcsa az embernek a nevét ilyen címmel látni! De hát erről szól ez az interjú, amit Kálmán Eszter készített velem. Pedig mindeddig kerültem, hogy a Szeress belém! című könyv kapcsán a személyes életemről és gondolataimról is szó essen. Most utólag olvasva úgy érzem, kissé önleleplező ez így. De az ember vállalja az életét, az igazi lényét, nem igaz?! Mert aki így elfogadja, az biztosan szereti. S mi mást is akarhatna az író ember, mint hogy olvasói szeressék? És persze olvassák. Én is ebben bízom. Mivel ez az egyszerűbb technikai megoldás, idemásoltam az eredetileg a “Csillagok útján” című Facebook oldalon megjelent beszélgetés szövegét.

Egy magyar írta meg a Google történetét Amerikában, a cikk, 2019-05-07

KISS T. ANNA: NEMCSAK EGY KÖNYVET VISZEK AZ AMERIKAI PIACRA, HANEM SAJÁT MAGAMAT IS, interjú, szerző: Kocsi Ilona, 2018. 04. 14.