Founder: Anna T. Kiss

Personal Branding Consultant, Author, Journalist

Member of the International Federation of Journalists

I’m the kind of person who thinks along the lines of business studies, information technologies, as well as the media and law. I have a strong conviction, and though I sometimes make mistakes, I’m always dedicated. After finishing my first degree, I worked as a specialized journalist focusing on foreign politics, then as a television editor-reporter focusing on economics-related topics. 

When the regime change came along, I left the field of journalism and founded the third television news agency ever in the world. I then became the specialist for the Hungarian National Assembly’s financial and economic division. As such, I participated in establishing a pluralistic media industry in Hungary, as well as in the codification of the first media law regulating it. I have worked for the Hungarian Public Television Corporation as a vice president dealing with crisis management, and I launched a company on the European info-communication market, with headquarters overseas. I developed a B2B platform as well as a company management software. In the region, planning and launching digital incubator units is connected to my name. Later on, during my studies in law school, I gained a deeper knowledge of internet law, intellectual property law, as well as international trademark law. In the meantime, I was also working on developing and putting into practice the business model for a legal counsel office. At the moment, I’m focusing on strategic business consultancy, especially with personal branding for junior and senior executives, extending to the international world of business as well. I have a Master of Business Administration degree specializing in finance and economy with a focus on info-communication and economics. All this is knowledge and an outlook at the same time. Merging it with journalistic skills provides me with a rather unique perspective. I have been publishing books in the category of business for years. In March 2023, my book called Googol. The Google, presenting the story behind the multinational tech company, will be published in English in the United States.

ARS POETICA

„Don’t be afraid to take a big step if one is indicated. You can’t cross a chasm in two small jumps.”

(David Lloyd George)

„Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek. Két kis lépéssel nem jutunk át a szakadékon.”

(David Lloyd George)

Published by Anna T. Kiss

ÉNMÁRKA - Hogyan ne legyél százas?!

(Budapest, 2017.)
A könyv célcsoportja a közép- és a felső vezetők, a multi világ és a kkv-k döntéshozói, akik számára nem világos az énmárka fogalma, vagy éppen averzióik vannak a fogalommal kapcsolatban.

Tíz a századikon.
A Google.

(Budapest, 2018.)
"A Google cég két évtizedes múltra tekinthet vissza. Ilyen sokáig élen maradni csak az képes, aki úgy tud megváltozni, hogy közben ugyanaz marad. A Google, illetve az egész Alphabet csoport ma ugyanolyan kreatív, innovatív és izgalmas, ugyanolyan remek esettanulmány alany, mint húsz évvel ezelőtt. ( ... )"

(Ajánlás, Bögel György, a Central European University tanára.)

Szeress belém!

(Budapest, 2016.)
Párkapcsolati kommunikációs kézikönyv azoknak a felnőtt embereknek, akik hiszik: a szerelemért csakúgy meg kell dolgoznia két embernek, mint minden másért az életben. A könyv azoknak is szól, akik hiszik, hogy a szerelem, a vonzódás, a vágy nem a véletlen dolga két ember között. Nagyon is lehet irányítani Ámor nyilát!

ABOUT ANNA

Tartalomhoz a forma, cikk a Forbes magazin 2017. október havi számából

“Tartalomhoz a forma

4500 követő, 20 millió oldalletöltés az egyik közösségi oldalon – Kiss T. Anna nevét ma már nemzetközi környezetben is ismerik. Hogyan csinálja? Aki figyelmesen olvassa az újságíró-menedzser legújabb, Énmárka című könyvét, megtudhatja.

Emlékeznek a Büszkeség és balítéletben a jelenetre, amiben Catherine de Bourgh azon mereng, micsoda zongoraművész válhatott volna belőle? „Ha tanultam volna. És ha igazán akartam volna” – mentegetőzik.

Mi meg mosolygunk. Mert kitűnni akarni is, merni is kell. „Az emberek nem szeretik elismerni, hogy mások valamiben jobbak náluk. Márpedig csak akkor leszel brand, ha kiemelkedsz a többi ember közül” – állítja Kiss T. Anna.

A Klub Rádió interjú Kiss T. Annával az ÉNMÁRKA - Hogyan ne legyél százas?! című könyvéről

A Klub Rádió beszélgetése Kiss T. Annával írói munkájáról, a 2018. 12. 29-i élő adás felvétele

Pataki Andrea interjúja Kiss T. Annával a Kontaktika blogon

A Szeress belém! című könyv megjelentetése üzlet, ez nyilvánvaló. Ezért különösen érdekes, ha egy marketing oldal érdeklődik a kulisszatitkokról. Mert így módom van beszélni a könyvkiadás üzleti körülményeiről. Ugyanis a helyzet az, hogy ha ezek nem megfelelően kidolgozottak, akkor a legszebb, legokosabb gondolatból sem lesz könyv, amit a vásárlók megvásárolnak. Sőt, tudomást sem szereznek róla,hogy létezik. Erről a témáról beszélgetett velem Pataki Andrea, marketing szakember a Kontaktia blogon.

Kálmán Eszter, asztrológus interjúja Kiss T. Annával. A szöveg eredetileg a “Csillagok útján” című Facebook oldalon jelent meg, 2016. 02. 13-án.

De furcsa az embernek a nevét ilyen címmel látni! De hát erről szól ez az interjú, amit Kálmán Eszter készített velem. Pedig mindeddig kerültem, hogy a Szeress belém! című könyv kapcsán a személyes életemről és gondolataimról is szó essen. Most utólag olvasva úgy érzem, kissé önleleplező ez így. De az ember vállalja az életét, az igazi lényét, nem igaz?! Mert aki így elfogadja, az biztosan szereti. S mi mást is akarhatna az író ember, mint hogy olvasói szeressék? És persze olvassák. Én is ebben bízom. Mivel ez az egyszerűbb technikai megoldás, idemásoltam az eredetileg a “Csillagok útján” című Facebook oldalon megjelent beszélgetés szövegét.

Egy magyar írta meg a Google történetét Amerikában, a cikk, 2019-05-07

KISS T. ANNA: NEMCSAK EGY KÖNYVET VISZEK AZ AMERIKAI PIACRA, HANEM SAJÁT MAGAMAT IS, interjú, szerző: Kocsi Ilona, 2018. 04. 14.